Izjave ustanoviteljev

Kakšno je mišljenje vodilnih mož v podjetjih na Koroškem in širši Sloveniji:

Vedeti moramo, da se EU vrača v ponovno industrializacijo, kar pomeni večjo potrebo po tehničnih znanjih. Industrija bo temeljila na inovativnosti, tako tehnološki kot poslovni, finančni, okoljski in družbeni. V Sloveniji in drugih državah EU bodo našli zaposlitev le diplomanti s kakovostno izobrazbo in uporabnim znanjem. Soustanovitelji naše šole so industrijska podjetja, ki dobro vedo, kaj prinaša prihodnost, zato so zahtevala kakovosten učni program. Na Visoki šoli Ravne na Koroškem vemo, kaj potrebuje industrija, zato bomo točno to ponudili vsem našim študentom, da skupaj ustvarimo kakovosten strokovni kader. Zelo smo veseli, da je študij strojništva končno dosegljiv tudi pri nas na Koroškem. Vabimo vas, da se nam pridružite pri ustvarjanju nove podobe industrije v Evropski uniji – znanje bo v njej na prvem mestu.
 
                                                                                                                V. d. dekanje: dr. Tadeja Primožič Merkač

 

V Občini Ravne na Koroškem smo veseli, da obstaja Visoka šola Ravne na Koroškem, ki prenaša znanje iz prakse v izobraževalni proces. Tako se na šoli ustvarja uporabno znanje kot kombinacija teoretičnih spoznanj na podlagi praktičnih izkušenj.
Na Ravnah obstaja zelo dolga tradicija znanja tehnike, zato je pomembno, da lahko končno ljudje tudi na Koroškem to izobrazbo pridobijo na način uradnega formalnega izobraževanja. Tako računamo, da bo Visoka šola Ravne v prihodnje izobrazila mnogo strokovnjakov s področja tehnike, ki bodo z uporabnim in naprednim znanjem omogočali razvoj.
 
                                                                                          Župan občine Ravne na Koroškem: dr. Tomaž Rožen

 

Zakaj Visoka šola Ravne in zakaj študirati na šoli?
V centrih z industrijsko tradicijo, kar Ravne so, moramo nenehno skrbeti za našo konkurenčnost, ki temelji na znanju primerljivim s konkurenco v EU, ZDA in drugod. Z Visoko šolo Ravne ne želimo proizvajati nezaposljive in brezposelne, ampak strokovnjake, ki jih industrija potrebuje in katerih znanja bomo preko izdelkov plasirali na najzahtevnejša svetovna tržišča. Tudi ne želimo konkurirati elitnim fakultetam v okviru univerz v Ljubljani in Mariboru, ampak omogočiti prenos aplikativnih znanj v Koroško gospodarstvo. Tudi ne želimo povečevati števila novo nastajajočih šol, ampak sooblikovati skupni izobraževalni prostor Koroške regije na področju kovinsko predelovalne panoge in širše, ki imajo tradicijo in spreminjajoče se potrebe po novih znanjih in kadrih. Razvoj aplikativnega izobraževanja mora slediti razvoju stroke in potrebam gospodarstva, ki temeljiti na tradiciji izdelave, predelave in obdelave plemenitih jekel.
 
                                                                                                 dr. Milan Švajger, svetovalec Ravne Systems, d.o.o.

 

Družba TAB Tovarna akumulatorskih baterij d.d. kot soustanovitelj Visoke šole Ravne na Koroškem si v okviru svoje dejavnosti prizadeva da bi ustvarila razmere, ki bodo omogočale razvoj in proizvodnjo izdelkov skladnih z domačimi ter mednarodnimi zakonskimi predpisi in standardi ter da bodo izpolnjene vse zahteve odjemalcev z namenom povečevanja njihovega zadovoljstva. Cilj podjetja je biti boljši od konkurenčnih podjetij in biti edinstven v določenih detajlih, pri inovacijah in fleksibilnosti. Prepoznavnost in ugled med strankami in v širši javnosti želimo doseči s konkurenčnostjo, zanesljivostjo in s kakovostnimi izdelki, kar bomo lahko dosegli le z ustrezno izobraženim kadrom, ki ji ga bo lahko ponudila tudi Visoka šola Ravne na Koroškem.
Od diplomantov Visoke šole Ravne na Koroškem se pričakuje znanje s področja inovativnega razvoja izdelkov, sodobnega pristopa h konstruiranju, poznavanja materialov, oblikovanja, preoblikovanja, razvoja in izdelave različnih orodij in strojev s pomočjo sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij in ki bodo svoje teoretično znanje znali prenesti v prakso. Verjamemo, da bo Visoka šola Ravne na Koroškem s svojim strokovnim kadrom lahko izobraževala visokokvalificirane diplomante, ki bodo ustvarjali nadaljnji uspešen razvoj gospodarstva v naši regiji ter izven nje.
 
                                                                                                                            Aleš Horvatič, izobraževanje, TAB d.d.

 

Metal Ravne, v svetovnem merilu med vodilnimi proizvajalci specialnih jekel, gradi svoj uspeh na znanju, ki je plod več stoletnega razvoja. Skoraj je ni države na svetu, ki ne bi poznala naših specialnih jekel. Vedenje in znanje, ki se nenehno oblikuje v praksi in v visokotehnološkem razvojnem oddelku Metala, se prenaša iz generacije v generacijo, iz roda v rod. Imamo tehnološka znanja in imamo ljudi, ki ta znanja plemenitijo v proizvodnji in predelavi jekla. Na srečo imamo tudi strokovnjake in šolo, ki znajo ta visokotehnološka znanja prenašati na mlajše rodove.
Na Visoki šoli Ravne, katere ustanovitelj smo, se počasi in skrbno oblikujejo programi, ki zagotavljajo, da se znanje ohranja, da ničesar, kar smo odkrili in razvili ne bo šlo v pozabo. Sinergija med teorijo, prakso in novimi svežimi idejami študentov, ki bodo študirali na tej šoli, pa bo prej ali slej začela ustvarjati nova znanja in uspešen razvoj naše regije. Še ena pomembna stvar, zaradi katere je dobro, da imamo Visoko šolo na Ravnah in ki v današnjem času krize ni zanemarljiva, je, da generacije srednješolcev lahko najdejo zanimiva in zelo uporabna znanja v svojem kraju in jim ni potrebno odhajati ponj v oddaljena mesta ali celo države. Z znanjem, ki ga lahko pridobijo v Visoko šoli Ravne, z izkušnjami, ki jih lahko pridobijo v obratih naše proizvodnje, se jim lahko na široko odpira tudi svet.
 
                                                                                                               Andrej Gradišnik, direktor Metal Ravne, d.o.o.

 

Podprt z znanji na področju uporabe sodobnih orodij konstruiranja, materialov, tehnoloških postopkov… Skratka, usposobljen za izzive, ki jih prinašajo svetovni trgi na področju strojništva, bo diplomant Visoke šole Ravne.
Da bo temu tako, zagotavljajo skrbno izbrani programi in predavatelji, ki so svoje teoretično znanje večkrat potrdili v praksi.
 
                                                                                                                   Darko Jevšnikar, Oprema Ravne, d. o. o.

 

Družba NOŽI RAVNE, d. o. o., podpira delovanje Visoke šole Ravne na Koroškem, saj ima podjetje potrebe po visoko usposobljenem strokovnem kadru s področja strojništva. Prednosti šolanja na Ravnah so predvsem v tem, da je šolanje za študente stroškovno ugodnejše, saj lahko med študijem ostanejo v kraju bivanja. Prednost za študente je tudi v tem, da lahko praktični del izobraževanja opravljajo v podjetjih na lokaciji, kjer so potrebe po zaposlovanju tehničnega kadra. Šolanje na lokaciji je še posebej ugodno za zaposlene, ki študirajo ob delu. Prednost je tudi v sami vsebini izobraževalnega programa, ki je zasnovan na resničnih potrebah po znanjih, ki izhajajo iz lokalnega gospodarstva. V izvajanje programa šole pa so vključeni domači strokovnjaki, torej ljudje z znanji iz prakse, kar zagotavlja boljšo kvaliteto izobraževanja.
Visoka šola na Ravnah je vsekakor velika pridobitev za Koroško, saj na najboljši način povezuje znanje in delovne izkušnje lokalnih strokovnjakov ter potrebe podjetij po kvalitetno izobraženem kadru. Mladim strokovnjakom pa omogoča, da pridobljeno zanje in inovativne rešitve prenašajo v prakso podjetij, s čimer se povečuje verjetnost, da bodo ostali na Koroškem.
 
                                                                                                                                         NOŽI RAVNE, d. o. o.

Osnovni podatki

Visoka šola Ravne na Koroškem

Gačnikova pot 5

2390 Ravne na Koroškem

 

splet: www.vs-ravne.si

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

            Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

telefon: 041 690 786

 

USTANOVITELJI Šole

Občina Ravne na Koroškem

Javni zavod Koroško višje in visokošolsko središče

Metal Ravne, d.o.o.

Litostroj Ravne, d.o.o.

Oprema Ravne, d.o.o.

Noži Ravne, d.o.o.

TAB Tovarna akumulatorskih baterij, d.d.

Facebook profil

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejemam uporabo piškotkov na tej strani

EU Cookie Directive Module Information