Vizija

Ustanovitev Visoke šole Ravne na Koroškem je odgovor na izražene kadrovske potrebe gospodarskih družb, ki so šolo ustanovile, in drugih, ki so pri analizi sodelovale. Visoka šola bo s svojim delom postala pomemben člen v verigi razvojnih dejavnikov, in tako posredno vplivala na večjo konkurenčnost gospodarskih družb.

Znanje diplomantov mora temeljiti na odličnem pedagoškem delu profesorjev, ki prihajajo iz industrije, in na njihovem samostojnem raziskovalnem delu.

visionS povezovanjem s tehnološko naprednimi gospodarskimi družbami bo Visoka šola Ravne na Koroškem vodilna izobraževalna institucija, ki bo zagotavljala najsodobnejša znanja in njihovo praktično uporabo.

Diplomanti bodo imeli celovito znanje, sposobni bodo samostojne obravnave projektov in svoje znanje prenašati na druge pri skupinskem delu. Pomembna je velika zaposljivost diplomantov na prvi stopnji študija.

Vizija šole je, da bodo znanja in sposobnosti diplomantov pripomogle k dvigu dodane vrednosti storitev in proizvodov gospodarskih družb, kjer bodo diplomanti delovali.

Stalna krepitev znanstvenoraziskovalnega dela bo temelj razvoja šole, tako da bo zagotovljen stalen prenos znanja v praktično uporabo. To bo omogočalo tesno sodelovanje z gospodarskimi družbami, kjer bo potekalo praktično izobraževanje.

Z mednarodnim sodelovanjem v različnih projektih, tekmovanjih, raziskavah, študijskih programih in zamenjavo ali gostovanjem visokošolskih učiteljev in študentov bo šola postajala prepoznavni član skupine najbolj kakovostnih evropskih šol s področja strojništva in metalurgije.

Za uresničevanje vizije razvoja bo šola zaposlovala visokošolske učitelje in sodelavce, ki prihajajo predvsem iz industrije, uporabljajo sodobne metode poučevanja in raziskovanja, da se bo lahko ustvaril pozitiven odnos s študenti, saj je učitelj kot vzornik ena od osnov za uspešno prenašanje znanja in aktivno sodelovanje študentov.

Za kakovostno izvedbo študijskega programa je zelo pomembno sodelovanje šole z gospodarskimi družbami, kjer se bo izvajal praktični del izobraževanja. Prednost Visoke šole Ravne na Koroškem je, da bo večina učiteljev prihajala iz industrije, zato bo stik s prakso in opazovanje razvoja strokovnega področja na visokem nivoju. Tako mora biti stalno posodabljanje teoretičnih in praktičnih vsebin predmetov skladno s strokovnimi smernicami.

Prav tako ima visoka šola pomembno vlogo pri povezovanju z regijskimi srednjimi in višjimi šolami, kjer se bodo izvajali skupni projekti z gospodarstvom in regijskim okoljem. Visoka šola Ravne na Koroškem je usmerjena h kakovostnemu, etičnemu in učinkovitemu delovanju, zato bodo diplomanti želen kader v gospodarstvu. Od začetka delovanja šole so temeljne vrednote partnerstvo, razvoj in znanje.

 

Osnovni podatki

Visoka šola Ravne na Koroškem

Gačnikova pot 5

2390 Ravne na Koroškem

 

splet: www.vs-ravne.si

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

            Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

telefon: 041 690 786

 

USTANOVITELJI Šole

Občina Ravne na Koroškem

Javni zavod Koroško višje in visokošolsko središče

Metal Ravne, d.o.o.

Litostroj Ravne, d.o.o.

Oprema Ravne, d.o.o.

Noži Ravne, d.o.o.

TAB Tovarna akumulatorskih baterij, d.d.

Facebook profil

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejemam uporabo piškotkov na tej strani

EU Cookie Directive Module Information